ACTIVITEITEN NIEUWS AANWINSTEN

Activiteiten


KUNSTREIS BI╦NNALE VENETI╦
11 ľ 19 / 20 september 2015

In 2015 vindt in Venetië de 56e Biënnale plaats (Esposizione Internazionale d´Arte Venezia). Gezien de vele positieve reacties van voorgaande keren, organiseert Galerie Kralingen Kunstreizen, in samenwerking met Boekhandel Emporio te Rotterdam, wederom een kunstreis per slaaptrein en per vliegtuig naar Venetië.

Deze groepsreis is bij uitstek geschikt voor wie op de hoogte wil blijven van ontwikkelingen in de beeldende kunst op internationaal niveau.

Juist in de periode wanneer Venetië op z´n mooist is en de drukte wat geluwd, hebben wij wederom het voormalige klooster “Ciliota” in het hart van de stad kunnen reserveren voor onze groepsreis. Alles is dus op loopafstand bereikbaar of…. u maakt gebruik van gondels of vaporetti.

Voor deze groepsreis naar Venetië bieden wij aan – op grond van de nu beschikbare gegevens - het volgende te verzorgen:
De exacte gegevens en vertrektijden worden de deelnemers vroegtijdig toegestuurd

HEEN- EN TERUGREIS PER VLIEGTUIG

 • Vertrek heenreis op vrijdag 11 september 2015 vanaf Amsterdam-Schiphol;
 • Aankomst Venetië-Marco Polo op vrijdag 11 september 2015;
 • Transfer van de luchthaven naar het hotel Ciliota in Venetië;
 • Vertrek terugreis op zaterdagmiddag 19 september 2015 vanaf Venetië-Marco Polo;
 • Aankomst op zaterdag 19 september 2015 op Amsterdam-Schiphol.

HEEN- EN TERUGREIS PER TREIN

 • Vertrek heenreis op vrijdag 11 september 2015 vanaf Utrecht-CS
  (met een overstap op de nachttrein met 4-persoons couchettes)
 • Aankomst in Venetië op zaterdagochtend 12 september 2015
 • Transfer van het station naar het hotel Ciliota in Venetië;
 • Vertrek terugreis op zaterdagmiddag 19 september 2015 naar het station Venetië en vandaar met de nachttrein met 4-persoons couchettes;
 • Na 1x overstappen aankomst Utrecht-CS op zondagochtend 20 september 2015

Annulering- en reisverzekeringen, vervoer tussen woonplaats en Schiphol of Utrecht CS en alle overige kosten onderweg (zoals proviand etc.) en in Venetië (maaltijden anders dan ontbijt, entreebewijzen e.d.) zijn voor eigen rekening.

KOSTEN EN BETALING
Vooralsnog gaan wij uit van dezelfde prijzen als onze reis in 2013, met een voorbehoud wat betreft gewijzigde brandstofprijzen en eventuele extra toeslagen of bijvoorbeeld een andere treinverbinding.
Voor uw verblijf in Venetië kunt u kiezen uit de volgende mogelijkheden:

Voor de vliegreis
V2
2-persoonskamer (8 nachten), met douche/toilet en met ontbijt
€ 1095,= per persoon
V1
1-persoonskamer (beperkt beschikbaar, 8 nachten), met douche/toilet en met ontbijt
€ 1195,=per persoon

Voor de treinreis

T2
2-persoonskamer (7 nachten), met douche/toilet en met ontbijt
€ 990,= per persoon
T1
1-persoonskamer (beperkt beschikbaar, 7 nachten), met douche/toilet en met ontbijt
€ 1090,= per persoon

Ons hotel vraagt een definitieve reservering per 1 december 2014, daarom sluit de inschrijftermijn voor deze kunstreis op 20 november 2014. Latere aanmeldingen kunnen wij verwerken zo lang er nog plaats is tegen een meerprijs van € 100,00 p.p. Uw inschrijving dient vergezeld te gaan van een aanbetaling van € 100 per persoon. Uw aanmeldingen worden verwerkt in volgorde van de ontvangst van uw aanbetaling. In de maand december 2014 ontvangt u de schriftelijke bevestiging van uw inschrijving en het verzoek om de rest van de reissom te voldoen vóór 1 februari 2015. Ook wordt u dan uitgenodigd voor een informatieavond over deze reis in Galerie Kralingen. Na de reis staat een “terugkomavond” op het programma, waarop u nog eens uw ervaringen kunt uitwisselen en gelegenheid krijgt uw artistieke impressies van Venetië in Galerie Kralingen te exposeren.

Indien u van uw reis moet afzien, dient u dit schriftelijk te laten weten. Als datum geldt de dag van aankomst van uw bericht bij Galerie Kralingen. Bij annulering vóór 1 februari 2015 bent u uitsluitend uw aanbetaling van € 100 per persoon kwijt; bij annulering ná 1 februari 2015 blijft u ons de volledige reissom verschuldigd. Het is daarom aan te bevelen, om bij uw verzekeraar naast uw reisverzekering ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Als er te weinig deelnemers zijn, kan Galerie Kralingen Kunstreizen de reis annuleren. In dat geval betaalt Galerie Kralingen Kunstreizen direct de inschrijfgelden terug (eventuele terugbetaling van verzekeringspremies regelt u met uw verzekeraar).

U kunt zich nu definitief inschrijven voor deze kunstreis door vóór 20 november 2014 onderstaand formulier in te vullen, te ondertekenen en met een kopie van uw paspoort op te sturen naar Galerie Kralingen Kunstreizen (Gashouderstraat 9, 3061 EH Rotterdam). Tevens maakt u de aanbetaling van € 100 per persoon over op bankrekeningnummer
NL38ABNA 053.60.29.830 t.n.v. Galerie Kralingen Kunstreizen,
o.v.v.: “Venetië 2015” en de namen van deelnemers voor wie de betaling geschiedt.

Namens het organisatieteam, met vriendelijke groet,
Georges Knap, Micheline Nysten, Jan Buijs, Manja Ellenbroek

Download deze tekst en het inschrijfformulier hier
(wilt u a.u.b. duidelijk schrijven en kopie paspoort p.p. meesturen!)

Nieuws


Er is geen recent nieuws


30 augustus 2006

Interview met Jan Buijs, gepubliceerd op de website van Antiqbook

In gesprek met... Jan Buijs over zijn zaak

Veelzijdig specialist achter Emporio Libri
Door Vincent Anthony

Emporio Libri, gevestigd te Rotterdam. Een van de weinige Italië-specialisten in Nederland. Jan Buijs runt de zaak alleen, en doet dat ondanks zijn 65 jaar ('Ik heb net mijn eerste aow ontvangen!') met verve en volle energie. Begon in 2001 en ziet sindsdien een grote stijgende lijn. Van de 12.000 titels die hij in zijn huis heeft staan, vormen 10.000 zijn specialisatie. Emporio is een gesloten antiquariaat en biedt zijn boeken via internet aan. Het woord is aan Jan.

"Italië vormt een mooie specialisatie, maar een ander thema had ook gekund. Ik ben geen gepassioneerde tifoso, heb meer een goede vriendschap met het land. Toen ik boekhandelaar werd, kwam Italië wel als eerste in me op: ik had al veel in die richting verzameld en sprak de taal. Het was al lang een hobby. Een specialisatie leek me sowieso een vereiste om een antiquariaat financieel levensvatbaar te houden. Bovendien biedt het de mogelijkheid om echt in een onderwerp te duiken. Kenmerk van een algemeen antiquariaat is toch dat je van alles een beetje weet, maar niet de diepte in kunt. Ach, het heeft beiden zijn charme.
Ik leerde Italië voor het eerst kennen in mijn kindertijd, toen ik daar een aantal malen verbleef met mijn ouders. Al gauw leerde ik de taal, en onderhield die kennis in de loop der jaren. Anders zou het zonde zijn geweest, je moet zo'n vaardigheid blijven ontwikkelen. Andere landen bezocht ik ook, maar vooral Italië werd mijn hobby. Een verklaring kan ik niet geven, er zit geen diepere beweegreden achter. Jammer, je had misschien mooie motieven of verhalen verwacht over het hoe en waarom! Maar die zijn er niet. Ik ben ook een vrij nuchter mens, leef met plezier, maar benader veel dingen op een zakelijke en bedachtzame manier.

 

Dat heb ik ook altijd in de bouw gedaan, waarin ik een lange carrière heb gemaakt. Als ingenieur werkte ik eerst in een leidinggevende rol, en later als adviseur. Zo had ik een marktonderzoeksbureau dat specifiek op de bouwsector was gericht. Uiteindelijk dacht ik: jongens, nu is het mooi geweest. Ik wilde een andere richting op.
De eerste jaren van Emporio waren mager, wat ik ook verwacht had: je bent immers aan het opbouwen en doet veel aan inkoop. Dat ging en gaat altijd vrij makkelijk. In de culturele vereniging Dante Alighieri, de club voor Italië-liefhebbers, ging al snel het verhaal: als je boeken wilt verkopen, moet je bij Jan zijn. Zo zijn er meer kanalen. Je moet het van je netwerk hebben, zeker met een specialisatie.
Mensen vragen me wel eens, of ik niet in Italië zou willen wonen. Ik heb die behoefte niet zo: een mooi land om vakantie te vieren, maar er wonen...het zou duur en onpraktisch zijn. Mijn contacten heb ik vooral hier, en zelfs als ik er maar enkele maanden zou zijn, geldt nog: wie verstuurt dan de bestellingen? Ik doe de zaak helemaal alleen, en als je me eens op 'wij' betrapt, dan is het de pluralis majestatis. Ik leef ook alleen. Voordeel daarvan is, dat ik minder nodig heb om van rond te komen. Ik kan makkelijker risico nemen. En een eigen onderneming is toch iets moois. Je kunt er echt je creativiteit in kwijt.
Met Emporio lukt dat aardig. Ondanks de specialisatie is het een veelzijdige zaak. Niet alleen qua voorraad, die alle aspecten van de Italiaanse cultuur beslaat, maar ook door andere activiteiten. Ik ben de enige agent van Touring Club Italiano buiten Nederland, een reisorganisatie die mooie, ANWB-achtige gidsen en kaarten verzorgd. Met de Rotterdamse galerie Kralingen organiseer ik reizen naar de Biennale van Venetië.
Ook voor Dante Alighieri ben ik nog actief, zo heb ik kort geleden nog een Casanova-avond georganiseerd. Nee, geen vrijgezellenavond voor boekhandelaren! Literatuur, mijnheer.

jan buijs
Mijn meest recente project was het verzorgen van een Nederlandse editie van Pinokkio. Ik raakte daartoe geïnspireerd tijdens een tentoonstelling van verschillende Pinokkio-vertalingen in Venetië. Het is een prachtig boek geworden met illustraties van Mimmo Paladino. Op de foto is de officiële presentatie te zien bij de opening van de tentoonstelling. Deze werd gehouden in Villa Zebra, het museum voor kinderen in Rotterdam. Links de vrouw van de Italiaanse ambassadeur, rechts de directeur van het museum ... En in het midden ik, in mijn nette pak. Droeg ik voor de gelegenheid, ik ben verder niet zo met kleding bezig hoor. Wel een verschil met de Italianen dus, die doorgaans veel aandacht aan hun verschijning besteden. En ook bereid zijn veel geld daaraan uit te geven. Deze neiging zie je ook bij boeken.   Italianen geven daar relatief veel meer geld aan uit dan Nederlanders. Ze houden gewoon van mooie dingen. Er is ook echt een markt voor peperdure bibliofiele uitgaven, waarbij alles exclusief is, van het papier tot de band. En als er bijvoorbeeld een oplage van 999 exemplaren is, wordt dat nog eens officieel bewezen door een notariële akte. Het feit dat Italianen gewend zijn om meer geld aan boeken uit te geven blijkt ook wel uit het feit dat ik veel bestellingen uit Italië krijg. De portokosten meegerekend, blijken mijn boeken vaak nog steeds goedkoper dan in het land zelf. Maar mijn grootste klantenkring komt toch uit Nederland."

terug naar boven

Aanwinsten
Artikel: Titel: Auteur: Prijs:

Klik op de titel voor meer informatie over de betreffende titel.

terug naar boven

Aanbiedingen
       
Er zijn op dit moment geen aanbiedingen

terug naar boven